Cantina Morra Gabriele Piemontes
Poggio Cagnano Maremma Toscana
Apeca Alta Langa Piemonte I Vigneri Salvo Foti Milo Etna Sicilien
I Clivi Friuli
Cantina Morra Gabriele: Barbera DÁlba
Region: Piemonte-RoeroKvalitetsklass: DOCDruva: 100% BarberaFärg: KörsbärsrödDoft: Körsbär, plommon och röda bärSmak: Röda körsbär, röda bär och en viss mineral tonPassar: Anti Pasti, Pizza, pasta, kyckling och kalv mmLagring: Ståltank
Cantina Morra Gabriele: Langhe Nebbiolo
Region: Piemonte-LangheKvalitetsklass: DOCDruva: 100% NebbioloFärg: KörsbärsrödDoft: Bär, blommor och ekSmak: Bär, torkade rosor och violer, vilda jordgubbar/smultron, ekPassar: Anti Pasti, pasta, kalv, rött kött och ostLagring: 12 månader på ekfat
Cantina Morra Gabriele: Barbaresco
Region: Piemonte-Barbaresco-MontestefanoKvalitetsklass: DOCGDruva: 100% NebbioloFärg: KörsbärsrödDoft: Bär, körsbär, kryddorSmak: Körsbär, hallon, kanel, choklad, kryddorPassar: Förrätter, kalv, rött kött, och ost.Lagring: Lagrad på ekfat 18 månader + 6 månader på flaska
Cantina Morra Gabriele Barolo
Region: Piemonte-Novello VillageKvalitetsklass: DOCGDruva: 100% NebbioloFärg: KörsbärsrödDoft: Bär, körsbär, kryddorSmak: Hallon, körsbär, vattenmelonPassar: Kalv, Rött kött och ost.Lagring: Lagrad på ekfat 18 månader + 6 månader på flaska
Foravia Morra Gabriele
Region: Piemonte-LangheKvalitetsklass: Vino rossoDruva: 100% NebbioloFärg: KörsbärsrödDoft: Bär, blommor Smak: Röda bär, rosorPassar: Anti Pasti, pasta, kalv, rött kött och ostLagring: 6 månader på ekfat25% av druvorna lämnas hela ”whole cluster” vid jäsning
Euforia Mousserande vin
Kvalitetsklass: DOCDruva: 80% Chardonnay 20% CorteseFärg: ljus gul med gröna tonerDoft: Citrus, fruktSmak: Lime, gröna äpplen, torkad frukt och en svag uns av ekPassar: Aperitif, Anti pasti & ostLagrad: Metodo Martinotti dvs ståltank + 8 mån på fat
Poggio Cagnano Nebula Gialla
Region: Maremma-ToscanaKvalitetsklass: DOCDruva: 100% VermentinoFärg: ljus gul med gröna tonerDoft: Citrus, mineralSmak: Svag citrus med minerala toner Passar: Skaldjur & pasta VongoleSkalen ligger med 2-3 dgr och ligger sedan 6 månader på jästfällningen med Battonage
Poggio Cagnano Nebula Rosa
Region: Maremma-ToscanaKvalitetsklass: DOCDruva: 100% SangioveseFärg: Blek rosaDoft: Bär, örterSmak: Svarta vinbär, hallon och lite svaga örtkryddor som avslutPassar: Tonfisktartar, laxtartar eller som aperitifSkalen ligger med i 5/6 timmar. Legat 6 månader på jästfällningen
Poggio Cagnano Altaripa
Region: Maremma-ToscanaKvalitetsklass: DOCDruva: 100% SangioveseFärg: Varm rödDoft: Röda & mörka bär, örterSmak: Hallon, röda vinbär, torkade blommor, örtkryddor silkigt avslutLagring: 12 månader på 500 l tonneauxPassar: Grillat kött, grillad fet fisk, ost som tex parmigiano, pecorinoPass även som avslutning på en god måltid till mörk choklad
Poggio Cagnano Arenario
Region: Maremma-ToscanaKvalitetsklass: DOCDruva: 100% Cabernet SauvignonFärg: Varm rödDoft: Mörka bär, örterSmak: Blåbär, körsbär, svarta vinbär Lagring: 12 månader på 300l barriquePassar: Grytor med kött, krämiga ostarPassar även som avslutning på en god måltid till mörk choklad
AURORA Salvo Foti ETNA
Aurora Region: Nordväst -Milo - EtnaDruva: 90% Carricante 10% Minnella BiancaFärg: ljusgulDoft: Citrus, mineralSmak: Lime, citron, minerala toner Passar: Fiskrätter, Sashimi & SkaldjurLagras på ståltank i 6 mån
I VIGNERI Salvo Foti ETNA
I VingeriRegion: Nordväst -Milo - EtnaKvalitetsklass: DOCDruva: 90% Nerello Mascalese 10% Nerello CappuccioFärg: rödDoft: Bär, mineralSmak: Hallon med minerala toner Passar: Kalv, vegetarisk, råbiff Lagras på Amphora som finns under jorden
I Vigneri Salvo Foti ETNA
VinudiliceRegion: Högsta odlingsplatsen på EtnaDruva: Grenache, Minnella Nera, Grecanico, Minnella BiancaFärg: svag rosaDoft: Bär, mineralSmak: Jordgubbe, minerala toner Passar: Apertif, skaldjurLagras på ståltank i 5 mån
VINUPETRA Salvo Foti ETNA
VinupetraRegion: Nordväst -Milo - EtnaKvalitetsklass: DOCDruva: 90% Nerello Mascalese 10% Nerello CappucioFärg: rödDoft: Bär, mineralSmak: Hallon med minerala toner Passar: Kalv, vegetarisk, råbiff Lagras 12 mån på fat
VINDULICIE SPARKLING Salvo Foti ETNA
Vinudilice Sparkling Champagne metodRegion: Högsta odlingsplatsen på EtnaDruva: Grenache, Minnella Nera, Grecanico, Minnella BiancaFärg: svag rosaDoft: Bär, mineralSmak: Jordgubbe, minerala toner Passar: Apertif, skaldjurLagras på ståltank i 5 mån, andra jäsning på flaska i 17 mån