Vår Historia

Historien om MWines

 

Jag (Magdalena) var på semester i Spanien och intresset för spanska viner var minst sagt svalt då min uppfattning varit trångsynt, spanska viner är sträva för röda och söta för resten :-)

 

Franska viner har alltid stått högst på listan men på en hylla i en Garniceria stod ett rosévin, sådär härligt ljust provensalskt rosa av 100% Garnacha och då vaknade intresset för spanska viner. Vinet var en dröm, torrt och ljuvlig smak.

 

Idén om att sälja rosévin i Sverige föddes och efter ett par månader var företaget igång och Sommelierutbildningen i Stockholm påbörjad. 

På en lektion pratade jag med vår lärare Johan Franco Cereceda och berättade om min galna idé. Jag visste inte då vem Johan var (förutom min lärare) så när han senare provade de viner som jag hade då (5 till antalet) och tyckte att dom var fantastiska vågade jag tro min idé.

 

I januari 2017 fick 2 av de vita vinerna jag hade vara med på middagen vid ett event för ett utvalt antal gäster som byrån Assefa Communication arrangerade på NK, på Bobergs matsal då danska smyckesdesignern Charlotte Lynggaard visade smycken & Haute Couture designern Fadi El Khoury vackra klänningar för ett bröllopsevent. Succén var ett faktum och gästernas reaktion var samma som jag själv haft en gång, Spanska viner kan visst vara torra och eleganta.

 

Efterhand som utbildningen pågick kom det nya viner in i sortimentet från spännande liten utanför boxen viner från Galicien, Bierzo mm men även både franska & italienska.


Av en tillfällighet så råkade jag se en fantastisk etikett på ett vin från Piemonte och blev väldigt nyfiken.

Miniproducenten Cantina Morra Gabriele producerade biodynamiska, ekologiska viner helt utan klarning & filtrering.

Jag fick kontakt med Stefano som ansvarar för vinifieringen och fick testa vinerna. Kärlek vid första ögonkastet. Efter besök i Piemonte fick jag även träffa kollegan Gabriele och dessa 2 unga vinmakare är nu min familjs vänner och de är otorligt trevliga, omtänksamma och positiva människor så det är glädje att sälja deras naturliga viner som får de flesta höja på ögon brynen.M Wines sortiment har vuxit enormt och just nu finns ett 60 tal olika viner och champagner.

M Wines SE kommer alltid att stå för viner av hög kvalitet och från små producenter, som sätter hantverk i focus

 

Hoppas de smakar! Skål!


magdalena@mwines.se

 

Våra Produkter

 

Vi väljer viner som kommer från små producenter som vill vara små, precis som vi. Hantverk är vårt viktigaste mål! Vår dröm är inte att vara störst utan vara en liten leverantör av riktigt goda viner. Det kommer hela tiden att komma nya spännande viner i olika prisklasser men alltid av mycket hög kvalitet. Alla viner vi säljer får mycket höga betyg på Bedömningsinstituten runt om i Europa.

Leta dig runt och läs om våra viner och vad dom passar till. Söker du mer info så tveka inte att maila oss och få länkar till producenternas hemsidor. Ibland är de så små att dom inte ens har en sida, isf hjälper vi dig.

Vill du boka Event? Vinprovning?

Maila oss så syr vi ihop något tillsammans.

VÄLKOMMEN

We Accept